Musical

I mere end en måned!
Musical

Skolens udlandsture og Turnéer

Efterskolen på rejse

Musikefterskole
i Sønderjylland

Den rytmiske musikefterskole i det sydlige Jylland går lige til grænsen. Rejs ud over grænsen og skab musik på din efterskole

Vi elsker musik på Frøslevlejrens Efterskole. På linjefaget musik har du mange timer i løbet af året, hvor du bliver udfordret på dit niveau og hele tiden bliver bedre.
Vi kalder os rytmisk, fordi den rytmiske musik fylder meget på linjefaget og i rigtig mange sammenhænge i løbet af skoleåret.

DJ/Producer & elektronisk musik - fra august 2018

Musiklinjen på Frøslevlejrens Efterskole har valgt at udbygge det fysiske sammenspil og sang med det elektroniske ved at oprette en gren vi kalder DJ/producer. Eleverne vil lære at arbejde med alle Ableton programmets funktioner og samples. De vil arbejde sammen med musiklinjens dygtige sangere, og håber at kunne udgive de bedste hits/resultater på Spotify.

Som elev på DJ/producer vil man også lære om sangskrivning og komposition, indspilning og redigering af vokal, mixe/master, remixe og meget mere. Man vil få mulighed for at finde dig selv som kunstner, og uanset hvilket niveau, man kommer med garanterer vi for, at man udvikler sig. 


Dette får du bl.a på vores liniefag
  • Du bliver udfordret musikalsk
  • Mange timer med musik
  • Individuel undervisning
  • Engagerede lærer 
  • Godt sammenhold 
  • Musikefterskole med mulighed for koncerter
  • og meget mere. 

Kunsten at skabe scenens samlede udtryk

Et tæt fællesskab mellem teater, dans, musik, film, lyd og lys
Sceneteknik, Lyd og lys

Udforsk det musikalske univers

Der er flere muligheder når du kigger efter en efterskole. Du skal se dig godt for, så du træffer det rigtige valg. Derfor skal du vide, hvad vi forventer af dig:

På musiklinjen kræver vi, at du har spillet et instrument eller sunget før. Det betyder, at der bliver stillet krav til dig og dit linjeband. Du skal både øve selv og regne med at skulle øve sammen med dit band – det kalder vi lektier!

Det er dog ikke et krav, at du er et musiktalent fra starten. Vi har flere forskellige bands, så der er altid det rigtige niveau til dig.

Du vil opleve, at din indsats kommer mange gange igen i form af rigtig gode oplevelser og erfaringer med musikken, samtidig med at du selv bliver bedre og bedre og din musikalitet bliver skærpet.

Hvilken musik skal jeg spille på min efterskole?

Vi spiller hovedsageligt rytmisk musik på efterskolen. Her kommer flere stilarter i spil. Vi er vilde med rock, pop, blues, reggae, heavy, disco og meget mere. Alt det et godt band kan. En dygtig rytmisk musiker skal kunne spille meget forskelligt.

Det er vigtigt for os, at du som elev bliver bekendt med flere stilarter. Selvom du måske mest er til klassisk guitar eller heavy, så skal du også igennem et forløb med flere stilarter.

Du må meget gerne foreslå musik, du synes, vi skal prøve at spille i bandet. Der skal være plads til forskellighed.
 

En rigtig musikefterskole med 3 musiklokaler og lydstudie

Skolen har 3 lækre musiklokaler, med al den udstyr der er vigtig både for undervisningen og fritiden, hvor alle lokaler selvfølgelig står klar til dig og dine venner. Der er dog lukket fra kl. 22 til kl. 8 om morgenen - selv musikere har behov for søvn.
 
Det er med stor spænding første gang du skal lave en indspilning. ”Spiller jeg forkert?” ”Synger jeg falsk?” Hvor mange gange skal vi lave indspilningen? Du har måske prøvet det før, så du ved lidt om det. Vigtigst er det, at du skal være med til at forevige din musik i indspilninger i skolens studie. Du lærer derfor også lidt om teknikken.

I foråret lavede vi en musikvideo i samarbejde med danselinjen- Tjek den ud !

Efterskolens musik skal høres – musical, festival og turne

At stå og øve sig i musiklokalet er hyggeligt, hårdt og sjovt, og man får mange gode oplevelser sammen. Men musik er til for at blive hørt – og gerne af mange.

Derfor skal du være med til at spille til arrangementer på skolen, teaterturne, musical, koncerter, musikfestival på andre musikefterskoler i danmark, og vi skal naturligvis også på musikturné.
Der venter en masse gode oplevelser og et unikt sammenhold på en fantastisk og måske Danmarks bedste musikefterskole i det sønderjydske.
 

Solosang og korsang

Hver fugl synger med sit næb. Men sang er ikke bare noget du vælger, fordi du ikke kan spille et instrument. At synge er absolut en vigtig disciplin i musikken, og derfor er sang også tilrettelagt med en central og vigtig placering i undervisningen. Din sang skal udvikles som andre instrumenter. Der bliver arbejdet med flere teknikker og netop dit personlige udtryk.

 

Selvom den rytmiske sammenspil fylder meget på en musikefterskole er der selvfølgelig plads til de andre dele. Der er blandt andet rytmisk kor, hørelære, musikteori og musikhistorie.

Soloundervisning på dit musikinstrument

Det behøver ikke at være sammenspil det hele. Der er også god mulighed for at du kan få soloundervisning på netop dit instrument. Dette giver de optimale betingelser for at blive bedre til sit eget instrument. For at du kan få den bedste undervisning til dit niveau har vi mulighed for, at få dygtige undervisere udefra, for at give dig den bedste udvikling.
 

Overvejer du en efterskole med masser af musik? – Besøg Frøslevlejrens Efterskole!

At vælge den helt rigtige musikefterskole kræver at du ser dig godt for. Derfor er du meget velkommen til at komme på besøg og se skolen og vores musiklokaler og udstyr.