Ridning

På Frøslevlejrens Efterskole er det muligt at medbringe sin egen hest. Hvis du har egen hest/pony kan du have ridning som linjefag hele året og vi har få heste som man kan leje som sin egen. På linjefaget ridning vil du modtage rideundervisning to gange om ugen, en undervisningstime som kan være dressur, bomtræning eller springning og 30 min. eneundervisning. Fuldpension af hesten med masser af foldtid. Dvs hesten bliver også passet i weekender og ferier.

Underviser på linjen

Underviser har selv redet M niveau i dressur og spring, redet utallige heste til og uddannet heste til M niveau. Der bliver på linjefaget også muligt at deltage i kurser dressur og spring ved Kamilla Grauff Albrektsen og Robin Grauff Jacobsen, navnene taler jo for sig selv og som har redet alt, hvad der er værd at ride af DM, NM, EM og UVM.

Hvad lærer vi på linjen?

I linjefaget og mest i linjefagsuger vil pasning af hesten og staldvagter indgå på lige fod med oplysning om og forebyggelse af sygdomme, førstehånds diagnose før dyrlægen ankommer, uddannelse og håndtering af ungheste, tolkning af hestens kropssprog, ud over ridningen naturligvis.

Vi tager på linjefagstur ud af huset med overnatning.

Faciliteter, lokation, regler og priser

Hestene er opstaldet som på Skyttehusvej 10, 6330 Padborg, 3,5 km på cykel fra skolens matrikel og 5,5 km i bil. Her er ridehal, udendørs ridebane med lys, græs springbane og en kæmpestor ovalbane, derudover store skove at ride ture i. Stald Skyttehus er sikkerhedscertificeret ved DRF og derfor kræves der, at børn under 16 år bære VG1 godkendt ridehjelm og lukket fodtøj, når man opholder sig i stalden og i nærheden af hestene. Vi tilser at alle elever bærer ridehjelm, når de håndterer heste, uanset alder. Det vil både være muligt at cykle ud til hesten, når vejret og årstiden tillader det og ellers foregår transporten i efterskolens bus.

Hvis man ikke har egen hest, er det en mulighed at vælge ridning som valgfag og ride én gang om ugen på lånehest.

Priser: Medbringelse af egen hest. 2000 kr pr. mdr. incl foder og hø/wrap incl ind-/udlukning fra fold/mark

Lånehest som til linjefag: 2000 kr pr mdr.

Lånehest til valgfag én gang om ugen koster ikke ekstra.

SE FILM

Udforsk de andre linjer

Frøslevlejrens Efterskole: En musikefterskole der er med på beatet

Elsker du musik, så er musiklinjen på Frøslevlejrens Efterskole helt sikkert noget for dig. Vi har en klar målsætning om at være en musikefterskole for alle, hvor du får mulighed for at forbedre dig på dit instrument eller tage din sang til nye højder. Så sidder du og tænker musikefterskole Jylland, hvor musikken tages seriøst og venskaber opstår, så er Frøslevlejrens Efterskole helt sikkert det rigtige valg for dig. Skynd dig at få plads, inden det er for sent. Få en oplevelse for livet og bliv den næste stjerne.

Musiklinje i smukke omgivelser

Frøslevlejrens Efterskolen ligger i flotte og naturskønne omgivelser ved den dansk-tyske grænse i Padborg.
Rent historisk blev Frøslevlejeren opført i 1994 som tysk interneringslejr. Under krigen sad flere tusinde danskere fanget i lejren. På trods af dette var der på intet tidspunkt tale om en koncentrationslejren. Lejren blev opført på dansk foranledning med det klare formål at undgå, at danske fangere blev deporteret til udryddelseslejre syd for grænsen. Alt dette hører dog fortiden til nu, og den dag i dag danner de velholdte barakker rammen for et nutidigt og moderne efterskolemiljø. Så selvom vi på Frøslevlejrens Efterskolen rummer massere af historie, er vi ikke absolut ikke noget museum. Med fællesskabet i centrum ønsker vi derimod at skabe en god musiklinje, hvor du som elev bl.a. får muligheden for at skabe din helt egen musik. På vores musikefterskole tilbyder vi et professionelt setup med lydstudie, stort udvalg af instrumenter og en masse andet fedt musikgrej, hvor du kan slå kreativiteten løs.

Musikefterskole i Jylland med bredt fokus

I løbet af skoleåret vil vi have fokus på optimering af din performance, samtidigt med at vi vil forsøge at få det allerbedste ud af dit kunstneriske jeg. Du vil desuden komme en del ud af huset til bl.a. koncerter, hvor vi både skal lytte til andres musik, men også selv prøve at spille både individuelt og på turné. Ydermere afholder skolen hvert år en musical med 2200 publikummer. En stor oplevelse for eleverne på skolens musiklinje, som denne dag får lov til at optræde på den helt store scene. Udover livemusikken vil du også få muligheden for at indspille dit eget track, som efterfølgende kan udgives på SoundCloud. På Frøslevlejrens Efterskolen elsker vi at samarbejde. På musiklinjen vil du derfor opleve, at vi samarbejder tæt med nogle af skolens andre linjefag eks. film og lyddesign. Dette betyder, at du som elev vil komme endnu dybere ned i musikkens verden og prøve at lave eks. musikvideoer.

Book plads i dag

Musiklinjen på Frøslevlejrens Efterskolen henvender sig til dig, som syntes, at det er fedt at spille både ny og ældre musik. Til dig, som bliver begejstret af at komponere og indspille dine egne original sange. Til dig, som brænder for at arbejde med fortolkning og covers og vil blive endnu bedre på dit hovedinstrument eller din sang. Såfremt du ønsker at vide eller høre endnu mere, så book plads i dag til vores næste åbenhus arrangement (Efterskolernes Dag eller Efterskolernes Aften). Såfremt dette ikke passer ind i jeres kalender, er I velkomne til at give os et kald, så finder vi en anden dag, hvor I kan komme og besøge os. Book i dag eller kontakt os. Vi glæder os til at se jer.