Hverdagen

Hverdagen på en efterskole er sikkert lidt anderledes end det, du har været vant til. Vi har nogle gode rammer med faste rutiner, som alle elever trives i. Der er ro, når der skal læses lektier, og der er ro, når du skal sove.

Morgenrutine

Hverdagen på Frøslevlejrens Efterskole begynder klokken 7:00, hvor din alarm vækker dig. Du bor enten på et to- eller trepersoners værelse, og den følgende halve time er det tid at komme op og komme i tøjet. I har jeres eget toilet og bad på værelset, så det gælder om at gøre sig færdig, så de andre også kan nå at komme til.

Morgenmad

Klokken 7.30 er der morgenmadsbuffet i spisesalen.

Morgensamling

Klokken 7.55 mødes du med resten af skolen til morgensamling i foredragssalen. Vi synger og der er som regel en lille fortælling med. Efter morgensamlingen begynder undervisningen i lokalerne på skolen.

Undervisning med indlagte pauser

Der er herefter undervisning frem til sidst på eftermiddagen – dog med afbræk undervejs. Klokken 9.30 er der en lille forfriskning, klokken 12.15 er der varm middagsmad og klokken 15.00 er der frugt.

Aftensmad og socialt samvær

Aftensmaden serveres klokken 18.00, og klokken 18.30 skal du gøre rent.
Klokken 19.00 skal der være ro på gangene, for her begynder lektietimen, hvor du enten er på dit værelse eller søger hjælp i lektiecafeen. Når timen er slut, kan du deltage i forskellige aftenaktiviteter. Det kan være samspil i øvelokalerne eller bare socialt samvær med kammeraterne. Klokken 21.00 er der mulighed for at få aftenkaffe. Klokken 22.00 skal du være tilbage på dit bo-område.

 

Otte timers søvn

Klokken 22:15 skal du være på sit eget værelse, og klokken 22:30 siger lærerne godnat. Her skal du ligge i din seng, og der skal være ro på værelset. Otte timer senere er vi klar til at begynde på en frisk.

Der er naturligvis forskelle, når vi har tværfaglige emneuger eller laver projekter. Så kan skoletid og fritid let smelte sammen. Men ovenstående indrammer fint hverdagen på Frøslevlejrens Efterskole.

Udforsk de spændende linjer