Musical

I mere end en måned!
Musical

Skolens udlandsture og Turnéer

Efterskolen på rejse

Danse på efterskole?

Brænder du for at danse, så bliver du klar til den store danseforestilling.
 

Gennem året arbejder vi på en stor forestilling, som vi rejser på turné med i foråret. Her spiller alt - dans, musik, kostumer, film, lyd, lys og koreografi sammen - Det bliver stort!

 

At danse er en måde at udtrykke sig på!

en måde at kommunikere på!

En måde til at vise følelser og livsglæde
 

Efterskole med masser af dans

Hvis du gerne vil gå på en danse efterskole er der flere forskellige muligheder, og derfor skal du se dig godt for. På Frøslevlejrens Efterskole er det vigtigt for os, at du bliver udfordret på netop dit niveau og bliver så dygtig som muligt, i et godt danse-fællesskab i efterskolen generelt.

 

På danselinjen tilbyder vi dig

En seriøs undervisning som præsenterer mange forskellige stilarter og genrer for at du kan få så alsidig start på din muligt kommende danseuddannelse. Efterskole dans byder på noget sjovt, udfordrende, hårdt og befriende. Det kan være, at du har danset før eller det kan være, at du er begynder. Vi har et godt sammenhold, hvor der skal være plads til alle.

Der findes mange efterskoler med dans i Danmark og vi er en af de skoler hvor dansen er en del af den undervisning du kan vælge på skolen - For os er en efterskole med dans en helt central del og vi har mange elever, som vælger vores danselinie.


Når du starter på vores danse efterskole, vil du møde stilarter som f.eks. Funk, Street, Hip hop, Ballet, Jazz, Contemporary, Modern Dance, Afro jazz, Disco free style, Show og meget mere.

Nogle stilarter vil vi arbejde mere med end andre, og det kan variere fra år til år. Dette kan blandt andet afhænge af, hvad der er vigtigt for at fortælle historien i vores store danse-turne i marts måned.


Du vil i undervisningen gennemgå en stabil teknisk træning, i form af balletten og vores teknikundervisning. Desuden lægger vi vægt på, at du lærer de rigtige opvarmningsøvelser og får gode rutiner og vaner for at skabe de bedste muligheder i at undgå skader.

Vil du danse på efterskole? – Så forventer vi:

At du virkelig elsker at danse. At du er interesseret i at blive udfordret og gerne vil lære nyt. Også det som i første omgang kan være svært.

Du skal have lyst til at danse og træne på dine rutiner både alene og sammen med dine venner på danse-holdet. Desuden skal du være indstillet på at komme i god fysik form.

Det er vigtigt, at du ud over at være åben for de mange forskellige dansestilarter som vores danse efterskole tilbyder, også deltager yderst aktivt i vores tekniske træning, og selv er med til at udvikle linjen i den retning, vi sammen finder frem til.


Det er hårdt at danse, og vi danser i mange timer om ugen. I nogle uger har vi kun dans helt uden boglige eller andre timer. Det er hårdt, sjovt og lærerigt. Glæd dig.


Hvad får du ud af at danse på vores efterskole?

Et stort sceneshow, som du bliver en vigtig del af. Danseshowet bliver vist på vores turne, hvor vi besøger flere skoler – folkeskoler og efterskoler i Danmark og Tyskland.

Afhængig af om du går til audition til musicalen har du også her mulighed for at danse. Vores musicalproduktion varer 5 uger – uden andre fag - så her er rigelig mulighed for at udvikle din dans og teknik.

Vi lover dig en masse sjove og hårde timer, hvor vi griner sammen. Når du rejser fra din danse efterskole efter et år – måske 2 - kan du tydeligt mærke, hvor meget du har udviklet dig. Måske bliver der åbnet en vej for at du kan fortsætte med at danse.

tidl. elev Tilde øver på dans


Se hvad Tilde fik ud af at danse på Frøslevlejrens Efterskole

Seriøs danse efterskole med dygtige danselærere

Ronja Hedtkamp - danselærer på Frøslevlejrens Efterskole

Frøslevlejrens Efterskole danselærer Ronja Hedtkamp

 

Uddannet professionel moderne danser fra Contemporary Dance School i Hamborg. 
Ronja blev sidste år tysk mester i Hip-hop.

Danselærer på Frøslevlejrens Efterskole Ronja Hedtkamp
Ronja Hedtkamp er danselærer på Frøslevlejrens Efterskole
 

- Det er nok Hip-hop, jeg brænder mest for i øjblikket, men jeg elsker al moderne dans, fortæller Ronja.
- Men al dans er jo fedt, og det er svært at sætte navn på. For hvordan skal man opdele? Efter musikstil? Dansestil? Grupper eller solo? For mig er det vigtigste, at dansen viser følelser og livsglæde.

Ronjas mor er danselærer, så hun har danset, så længe hun kan huske.
Hun underviser i dans i både Danmark og Tyskland.
Hun har deltaget i mange forskellige konkurrencer og vundet mesterskaber.


Gæstelærere beriger din danse efterskole

På danselinjen gør vi alt for at sammensætte et spændene år for dig, derfor benytter vi os en del af gæstelærer, som enten kommer på vores danse efterskole, eller vi tager ud og besøger dem.

Herunder kan man se et udvalg af de lærer, vi benytter os af.


Malene Arvin

Uddannet professionel moderne danser fra Dansestudiet i Århus. 
Malene underviser i klassisk ballet samt moderne dans. Hendes dans består af en god blanding af disciplineret teknik, spring og udtryksfulde moderne koreografier. 
"Den sublime teknik er ikke ensbetydende med den sublime danser - det er passionen for dansen der gør forskellen!"

Malene Arvin underviser i klassisk ballet samt i moderne timer

Malene Arvin

 

Alex Christensen

Underviser i hele Jylland fra Aars til Åbenra og Århus.
Har undervist 7 år som professionel, i såvel standard og latinamerikansk dans, som i hiphop og breakdance.
Har bestået DDD´s 2 årige danselæreruddannelse i standard / latin samt DDD´s 1 årige specialfagsuddannelse i hiphop, jazz og rock´n´roll.
Medvirkede i 2006 i Kanal 5´s talentshow "Kan Du Danse”, hvor jeg blev blandt top 10 ud af 800 dansere.
Er altid på udkig efter at fremme dansernes performance og udtryk, samt at levere en positiv oplevelse hver gang.
Malen har en overgang været tilknyttet vores danse efterskole som fast underviser 

Alex Christensen underviser i standard og latinamerikansk dans

Alex Christensen

 

Salina Larsen

Tidligere elev på Frøslevlejrens efterskole, hvor hun var på danselinjen i 2 år.
Hun ligger inde med 13 års erfaring. Salina udvikler sig inde for moderne, lyrisk, contemporary og showdance.
Salina går ind for at udvikle sig med udtryk, og at man som danser lægger følelser i sin dans.

Salina Larsen underviser i moderne, lyrisk, contemporary og show dance.

Salina Larsen

 

Stephanie Thomasen

Uddannet på The Ailey School i New York.
Hun har arbejdet med forskellige koreografer som Pedro Ruiz, Alessandro Peirra, og Sidra Bell.
Senest er hun tilknyttet Uppercut danseteater og er på Tour med forestillingen Atlas.
I 2013 vandt hun Copenhagen Choreographers Competition med koreografien Black Sheep, som også er blevet inviteret til at være gæstespil på det kongelige teater.

Stephanie Thomasen er uddannet på The Ailey School i New York.

Stephanie Thomasen

 

Didde Clausen

Dygtig, yndefuld og talentfuld danser, som har sine rødder i den rytmiske gymnastik.

Didde går lige så højt op i den tekniske som den kunstneriske del af dansen, og med hendes lyriske og udfordrende danse, ender det altid med et udtryksfuldt og flot resultat.

Didde Clausen har sine rødder i den rytmiske gymnastik.
Didde Clausen

 

Cecilie Lund Ramsing

Stilmæssigt bevæger hun sig indenfor både House, Hip Hop, Afro og Dancehall. Sidstnævnte har hun tabt sit hjerte til.
I sin søgen efter mere viden har hun modtaget undervisning af de bedste i verden - både jamaicanske og europæiske dansere - på rejser rundt i Europa og i Danmark. Det har givet hende en bred viden om genren og hun lærer stadig nyt hele tiden.
Som danser ligger hendes fokus primært på undervisning og videreformidling af dans, både til nybegyndere og garvede - store som små.
Cecilie er tilknyttet Fitness World Education som underviser, eksaminator og censor på danseinstruktøruddannelserne og har desuden danset en række større og mindre shows, blandt andet P3 Guld for Pharfar og Natasja Mindekoncert 2013 med VuvuZela Dance Crew.

Lund Ramsing har undervist i snart 10 år og er en af de bedste undervisere på dancehall feltet i Danmark.

Cecilie Lund Ramsing

 

Line Vorup Mortensen

Startede med at danse i forbindelse med sine to efterskoleophold.
Hun har sine rødder i Cubansk Salsa og Street Dance. De seneste år har hun fokuseret på Ragga/Dancehall med et afrotwist.
Hun har modtaget undervisning af de bedste dancehall-dansere både fra Jamaica og Europa og har desuden stor erfaring med undervisning af begyndere.
Line underviser til daglig i Fitness World og vægter danseglæde og flow højt i sin undervisning. Hun elsker at se folk udvikle sig og dele dansen med hinanden.

tl_files/template/redesign2013/bg/Line_Vorup_Mortensen.jpg

Line Vorup Mortensen

 

Artit Christoffer Chatthai

Begyndte som 13-årig, at danse på den lokale ungdomskole.
Han fandt hurtigt ud af, at dans var det han ville i livet. Siden har Artit arbejdet på sit håndværk - med stor succes.
Han har både holdt Workshops forskellige steder i Danmark og i udlandet. Desuden har han optrådt i en del forskellige forstillinger samt musikvideoer. 
Artits dansestil ligger meget vægt på musikalitet, samt at fortolke artistens tekster og vise budskabet i sangen gennem dans.

Artit Christoffer Chattai 

Artit Christoffer Chatthai


Søren Mørkrid Thøgersen

Uddannet fra Statens Ballethøgskole i Oslo.
Han arbejdede fra 2005-2012 freelance i Norge med moderne dans og jazz forestillinger samt musicals, reklamer, film, shows og events. Siden 2008 har han også undervist i både jazz og moderne.
I 2013 flyttede Søren tilbage til Danmark og er nu en del af sART Danseteater. Han har undervist på blandt andet Street Style Studio, Skuespillerskolen og Oure. Derudover arbejder han via Dansehallerne med børn og unge gennem ”Dansebander” op mod Dansens Dag, ”D.A.N.S-projektet” i gymnasiet og  ”Danseballade”-uger i sommerferien. I tillæg er han fra efteråret en del af ”Dans For Børn” som er på turné på landets skoler.

Søren Mørkrid Thøgersen
Søren Mørkrid Thøgersen

 

Art

Freestyle danser der i 8 år har danset Hip Hop og Breakdance.
Han kalder sig selv for freestyle, fordi han aldrig har fået undervisning. Han mixer selv forskellige stilarter til dans, så derfor er hans koreografi også meget blandet - og helt hans egen.
Humor er en vigtig del af undervisningen, og hans største motivation er, at eleverne er glade, når de forlader timerne.
Artit Christoffer Chatthai Gæstelærer på Frøslevlejrens Efterskole Danselinje
Art

Martin Oliver Silkjær - tidligere danse-lærer på Frøslevlejrens Efterskole

Uddannet professionel moderne danser fra Dansestudiet i Århus. 

Oliver underviser i meget blandede stilarter, lige fra fine lyriske koreografier, til danse med maskuline udtryk og power. Oliver underviser også i teknik, for at udvikle hver enkelt dansers kunnen.

Oliver er stadig aktiv rundt om på landets scener som performer, danser og skuespiller.

Martin Oliver Silkjær - performer, danser og skuespiller

Martin Oliver Silkjær

 

Tobias Browall Krogh - Tidligere danselærer på Frøslevlejrens Efterskole

Tidligere elev, som fandt sin passion for dans på Frøslevlejrens Efterskole. Han har siden udviklet sig inden for ballet, lyrisk og især moderne dans.
Tobias har øje for anderledes koreografi og måder at udtrykke sig på.

Tobias Browall Krogh underviser inden for ballet, lyrisk og især moderne dans.

Tobias Browall Krogh

Kunsten at skabe scenens samlede udtryk

Et tæt fællesskab mellem teater, dans, musik, film, lyd og lys
Film Efterskole

Efterskolen er for 8. 9. og 10. klasse

Stærk boglig profil med tværfaglighed og Folkeskolens prøver.
De boglige fag

Billeder fra dans