Musical

Hele november måned har vi det store fællesprojekt
Musical

Skolens udlandsture og Turnéer

Efterskolen på rejse

Musical Efterskole

- i 5 uger! Vi rækker ud over grænsen...

Linjefag

I fællesskab om
Scenekunsten

Lyden og lyset er klar. Sangens toner til musikkens klang skaber med scenens teknik, scenografi og kostumer en fængende kulisse til skuespillet og dansens koreografi.
Du mærker suset fra publikums bragende bifald.
Glæd dig til en uforglemmelig musical på din efterskole!

Musical Efterskole i hele november måned

I hele november måned laver vi kun musical. Intet andet er på skemaet. Det er i denne periode, at alle sejl sættes til en musical af professionel karakter. Inden da har hele vores efterskole øvet teater, musik, dans, film samt lyd og lys på alle linjefag. Derfor bliver vores musical også på et højt fagligt niveau, og du vil huske den som det store fællesprojekt i årets løb på din efterskole.
 

Musical på efterskolen giver dig den største oplevelse

Hvert år opfører Frøslevlejrens Efterskole en musical. Forestillingen bliver spillet 8 gange i løbet af en uge. Og den bliver set af over 2.000 tilskuere.
Klip fra efterskolens musical fra 2015
Kort klip fra musicalen 2015

Audition til vores musical på efterskole

Musical på vores efterskole er noget vi laver sammen. Det store fælles projekt i løbet af skoleåret. Der skal være plads til alle, både de der er gode til at danse, lave lyd, sy kostumer, lægge makeup, teknik og alle de andre vigtige ting der skal ordnes foran, på og bag scenen. Alle har en vigtig rolle. Mange vil gerne på scenen, derfor holder vi en audition for de elever som gerne vil på scenen. Alle deltagere skal prøves i skuespil, dans og sang. Det er lærerne der bestemmer rollefordelingen på denne baggrund. Ønsker du et fag, hvor du ikke kommer på scenen er det selvfølgelig også muligt.

Musical fag ønsker du i en prioriteret rækkefølge

Teater

På faget teater til musical skal du selvfølgelig have en rolle og være med til at fortælle historien. Der er både større og mindre roller. Gennem grundig instruktion og teaterarbejde arbejder vi stykket igennem for til sidst at fyre den af for et stort publikum.
Nogle roller skal også synge eller danse og alt det skal afgøres på baggrund af en audition.
Kan du li at stå i rampelyset og mærke suset? Så er chancen her!
Det er ikke nødvendigt at have teater som linjefag inden musical
Indtryk fra produktion af musical
Her får du lidt indtryk fra produktion af musical

Musik

Musikken er selvfølgelig helt uundværlig på en musical efterskole. Der er altid stor fokus på musikken. Hvilken musik skal spilles? Hvilken genre? Kan jeg være med, og er jeg dygtig nok?
Musik til en musical skal passe til den historie der fortælles. Derfor skal du være klar til at spille flere forskellige genrer - alt fra klassisk over polka til den fedeste rock og pop.
Du skal kunne spille et instrument og det er en fordel at være på musiklinjen inden musical.
 
En prøve fra vores musical efterskole
Se en prøve fra vores musical efterskole

Kor/solosang

Koret synger alt fra den blødeste luftige pop til hårdtpumpet rock! Koret støtter op om sangerne, synger til danse, indgår som statister og er backup for musikken.
I solosang skal vi arbejde med stemmetræning og indøvning af solosange med skuespillerne.
 

Dans/koreografi

Det magiske på vores musical efterskole er at få stykket til at gå op i en højere enhed. Med vores danse i musicalen sætter vi prikken over i'et, der skaber helheden og styrker forestillingen. Dansene er med til at fortælle historien.  Alt fra trolde i en magisk skov til dansende røde valmuer i en fængende scenografi.
 

Kostumer

Her skal du være med til at designe, sy dragter og tilbehør til efterskolens musical. Det er altid spændende at se sit arbejde pludselig blive en levende karakter som Kaptajn Klo, Snedronningen eller Willy Wonka.
Du kommer også igennem et sminkekursus, for at kunne gøre skuespillerne klar inden showet.
 

Sceneteknik

Hvordan skal scenen se ud?
Hvilke rekvisitter skal bruges og hvornår i netop denne musical?
Hvordan konstruerer vi dragen, som kommer flyvende hen over publikum?
Scenen skal bygges op. Kulisser skal males. Der skal saves, hamres, skrues og konstrueres finurlige rekvisitter.
Har du gode ideer i denne kategori, så meld dig til scenografi!  

Kom bag scenen før musical
Kom med og kig bag scenen før musical

Lyd og lys

Hovednerven og det helt centrale kontrolcenter i enhver moderne musical. Derfor også på vores musical efterskole. Der skal sættes lys, og programmeres, trækkes kabler, lyden skal designes, op mod 30 microportere skal fungere optimalt på skuespillere og evt. koret ved alle forestillingerne. En stor og vigtig opgave med mange forskellige typer arbejdsopgaver. Er der en lille eventtekniker gemt i dig? Så er her starten på din kommende uddannelse 

PR & journalistik under musical

Vi skal selvfølgelig reklamere for en helt unik musical efterskole. Derfor bliver der brug for dig til at hjælpe med dette. 

Andre opgaver i efterskolens Musical

Der er flere andre mindre opgaver der skal laves under så stor musical på vores efterskole, men dem klarer vi fælles. Det hører du mere om.


Bestil billet til årets musical på 

Frøslevlejrens Efterskole

Bestil din billet til et brag af en musical. Musicalen er årets højdepunkt og bliver set af knap 2000 hvert år. Ingen er i tvivl om, at Frøslevlejrens Efterskole er suveræn til musicals.

Teater, dans, musik, lyd og lys - det hele går op i en højere enhed. Oplev scenekunst, som du ikke troede var muligt på en efterskole. Gå ikke glip af dette bombardement til alle sanser.
 

Billetprisen er 50 kr. for forestilling og 150 kr. for forestilling og spisning. Når billetten er bestilt her på siden, modtager du en e-mail. Denne e-mail er din billet. Billetten betales ved ankomst inden forestillingens start.

Skoleklasser har fri entré, men bedes booke billetter via hjemmesiden her.


Der vil til forestillingen fredag aften være gratis adgang for skolens gamle elever. Fredag aften har skolens gamle elever desuden mulighed for at spise med. Vi vil gerne, at man tilmelder sig dette, når billetter bookes.


Forestillingen lørdag vil være forbeholdt forældre til skolens elever.
Vi vil gerne bede om, at der bestilles billet, da der kun er plads til 208 personer i salen. Vi håber derfor, at nogle forældre har mulighed for at se forestillingen på en af de andre dage.
 

Navn

Telefon

E-mail-adresse

 
 
Spilletid
(lørdagsforestilling er forbeholdt elevernes forældre)

Antal personer

 
 
Tilvalg  

Der kan bestilles billet til spisning kl. 18 inden forestillingen onsdag d. 13/12. Prisen er i alt kr. 150,-
Gamle elever er velkomne til at komme og spise før forestillingen fredag aften d. 15/12 kl. 18.00.