Hele november måned har vi det store fællesprojekt

Europaparlamentet i Strasbourg - 2014

Vores 10. klasse - Flex 10 - har været i Europa-parlamentet i Strasbourg, hvor vi var med i EYE 2014 - European Youth Event 2014. Det var en kæmpe oplevelse for alle. Ikke mindst EU-parlamentet, hvor vi indtog en af hallerne for at opføre vores danse-musik-sang-stykke. Se - og læs - det hele her!

Strasbourg - Dag 3 med Flex10 til EU-parlamentet

Så kom vi til vores tredje og sidste dag i Strasbourg og EU-parlamentet. En spændende dag - særligt fordi vi skal optræde med vores danse/sang/musik-stykke midt i politikernes og bureakraternes højbog.

Men først skulle bussen pakkes og nøgler aflever...es. De næste 15 timer havde vi kun adgang til det tøj og den taske vi kunne slæbe.
Ved parlamentet skulle alt vores materiale til stykket trasporteres med håndkraft fra bus-holdepladsen op ad gader, fortorve og cyeklstier - og ikke mindst - security checkpoints.
Svært og langsommeligt. Men heldigvis ikke umuligt.

Dagen blev brugt på workshops, at se den enorme bygning og ventetid. Og et par af pigerne blev - selvfølgelig - filmet og fotograferet. Igen.
EYE 2014 var generelt godt besøgt af fotografer og TV-folk.

Hen på eftermiddagen skulle vi transformere en tom, åben og kold gang-areal til en scene. Efter uendelige diskusioner med EU hirakiet og en fokuseret og målrettet indsats fra eleverne, så lykkedes også det.
Vores performance blev et stort tilløbsstykke. En tyk ring af publikum samlede sig om vores intermistiske scene, og der var stående og rugende bifald til alle de optrædende og implicerede.
Så blev der hurtigt pakket sammen. Ved håndkraft fik vi alt vores materiale skubbet ud igen, hvor det stod i sikkerhed i akkrediteringsteltet indtil bussen kørte mod Danmark 23.30
Inde da var nogen til afslutningsfest mens andre så på indre by i Strasbourg.
Så gik turen hjem til Frøslevlejrens Efterskole, hvor vi ankom søndag formiddag klokken 10.30

Tak for denne gang Strasbourg!