.

Tag på efterskole i 8.klasse
i det sydlige Jylland

Typiske spørgsmål når man starter på efterskole

• 8. klasse på efterskole – er det for tidligt?
  • Bor jeg på værelse med en anden fra 8. klasse?
  • Er der andre i 8. klasse med samme stil og interesser som mig?
  • Får jeg hjemve?
  • Er jeg dygtig nok til et linjefag på Frøslevlejrens Efterskole?
Læs vores svar herunder

På Frøslevlejrens Efterskole i 8. klasse skal du selvfølgelig lære noget bogligt, dyrke dine interesser og få nye venner. Men vigtigst af alt; du skal være tryg og have det godt.

På efterskole i 8. klasse. Er det for tidligt?

Skal du alligevel skifte skole ved 8. klasse, og overvejer du at tage på efterskole efter 8. klasse? Så skal du skifte skole to gange!

Mere end halvdelen af vores 8. klasses elever vælger hvert år at fortsætte med endnu et år på Frøslevlejrens Efterskole. Det har måske ikke været meningen for alle, men skoleåret har været så godt, at de vil have mere! Og de undgår endnu et skoleskifte efter 8. klasse.

I vores 8. klasse er nærvær vigtigt, og der skal helst ikke være mere end 20 elever.

At flytte hjemmefra - for en tid - hjemve?

Måske er det lidt utrygt at tænke på at flytte hjemmefra. Også for mor og far.

Måske kommer du til at savne det derhjemme. Din bror eller søster, ven eller veninde, hund eller kat eller noget helt andet. Sikkert også mor og far. Det kalder vi hjemve. Det er helt naturligt og det viser at det derhjemme betyder noget for dig, og du har noget godt at vende tilbage til. Det er faktisk positivt! Hvis du bliver ramt af hjemve, så er du ikke den eneste.

Du kan forvente, at vi lærere gerne vil, at du får det bedst tænkelige skoleår i 8. klasse. Vi vil være nærværende og forsøge at skabe gode og trygge rammer.

Linjefag i teater, musik, sang, film, lyd og lys

giver vores samarbejde om scenekunsten

Linjefag

m.fl.

Antal lektioner, total

Dit værelse

Du skal bo på 2-mands eller 3-mands-værelse. Vi prøver at sætte dig sammen med en anden fra din klasse eller en med samme linjefag som dig. Alle værelser har eget toilet og bad, hvilket bl.a. betyder, at drenge og piger bor dør om dør og blandet 8. 9. og 10. klasse. Det giver et rigtig godt miljø for dit ”andet hjem”. Glæd dig.

Linjefag i musik, teater, dans, film, lyd & lys

Her kan du se, hvilke linjefag vi ellers tilbyder. Synes du det er interessant, så er du godt på vej til at få et godt skoleår fuld af uforglemmelige minder. Det er bl.a. vores linjefag der er med til at skabe det gode samvær og stærke venskaber. Tidligere elever fra skolens første år besøger os på gammel-elev-dag og holder stadig sammen!

Tjek vores linjefag og se om skolen er for dig

Valgfag

Giver dig mulighed for at prøve noget andet end dit linjefag. Noget du synes er sjovt og lærerigt. Vi har 15 meget forskellige valgfag samt soloundervisning i musik på netop dit instrument.

Tjek vores valgfag og se om der er noget for dig

Skolefag

Du skal selvfølgelig gå i skole og have de almindelige skolefag. Se her hvad vi mener om vores boglige undervisning

Skole-hjem-samarbejde.

Til mor og far

Når I og jeres barn kommer til os i 8. klasse, er det vigtigt med et åbent og anerkendende samarbejde. Se her hvorfor vi finder skole-hjem-samarbejde vigtig.

Transport - til og fra skolen

Frøslevlejrens Efterskole i det sydligste Jylland. Er det langt væk?

Der er gode bus og togforbindelser til og fra Padborg. Og vi vover den påstand at være den efterskole i Danmark som ligger tættest på motorvejen. Tag afkørsel 76 og kør 500m ind i den smukke natur i Frøslev Plantage som omfavner vores efterskole.

Kom gerne på besøg og få afklaret om det er noget for dig.

Se også hjemmesidens fulde version på computer.

Vi flytter grænser - med alle sanser.

Linjefag dyrkes - Skolefag styrkes.

Stærke minder - som aldrig svinder.

. .